پیشرفت تکنولوژی باعث سهولت در انجام همهی کارها شده است. یکی از کارهای مهم روزمره پرداختهای مالی هستند که در گذشته زمان و انرژی و هزینهی زیادی از افراد میگرفت. امروز با انواع درگاه پرداخت اینترنتی رسیدگی به این امور بسیار ساده شده است. احتمالا بارها از درگاههای پرداخت اینترنتی استفاده کردید، اما در این مقاله سعی داریم به این سوال پاسخ دهیم که دقیقا درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟ انواع درگاه پرداخت اینترنتی کدامند؟ پس با شپا همراه باشید!
درگاه پرداخت اینترنتی چیست ؟
درگاه پرداخت اینترنتی معادل فارسی عبارت بینالمللی Internet Payment Gateway است که به اختصار IPG هم نامیده میشود. این فناوری، این امکان را به ارمغان آورده است که تراکنش های مالی در بستر اینترنت انجام شوند.
به بیان دیگر این سیستمها وظیفهی ارسال اطلاعات تراکنش پرداختها روی شبکه جهانی را برای معاملهی کالاها، خدمات و محصولات دیجیتال را به عهده دارند. در پرداخت الکترونیکی عناصر مبادله، در زمانی معین و در شبکهی اطلاعاتی واحد در ارتباطند و به تبادل داده میپردازند. این امر مقابل معاملات سنتی و آفلاین قرارمیگیرد.
انواع درگاههای پرداخت اینترنتی به عنوان پردازشگر معاملات بین مشتریان و کسبوکارها ایفای نقش میکنند. این سیستمها دادههای حساس و ریز اطلاعات پرداخت مثل شمارهی کارت اعتباری را با روشهای مختلف رمزگذاری میکنند. این امر باعث میشود تا تبادل اطلاعات مشتریان، پذیرندگان و بانکها در محیطی امن پردازش شوند. کلیهی اطلاعات روی سرورهای با امنیت بالای سوییچها نگهداری میشوند.

هدف استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاههای پرداخت اینترنتی امکاناتی متنوع را ارائه میدهند که میتواند مزایا و نتایج زیر را برای مشتریان و کسبوکارها به همراه داشته باشد:
- آسودگی خاطر با تضمین امنیت اطلاعات مالی حسابهای بانکی کاربران
- رمزنگاری مشخصات حساب بانکی مشتریان
- بالا بردن سرعت چرخهی خرید و فروش محصولات و ارائهی خدمات
- امکان تهیهی گزارش از تراکنش های پرداخت
- صدور صورتحسابهای الکترونیکی
- پیگیری دقیق صحت اطلاعات هویتی کاربران اعم از کاربران و کسبوکارها
نکات مورد توجه در انتخاب یک درگاه پرداخت اینترنتی مناسب چیست؟
حال که میدانیم درگاه پرداخت اینترنتی چیست و با استفاده از آن چه نتایج و مزایایی بدست میآوریم باید بدانیم در انتخاب درگاه مناسب چه نکاتی باید مورد توجه واقع شود.
امنیت
شما در درگاه پرداختی که از امنیت آن اطمینان نداشته باشید تراکنش انجام میدهید؟ در انتخاب درگاه پرداخت، از امینت آن اطمینان حاصل کنید. این امر از طریق مشاهدهی پروتکلها و مجوزها و همچنین با پرسوجو امکانپذیر است.
کارمزد
کارمزد استفاده از درگاه، دغدغهی اصلی کسبوکارها در زمان انتخاب انواع درگاه پرداخت است. در هر تراکنش باید هزینهای را به عنوان کارمزد پرداخت کنید. این نکته را در نظر بگیرید که در مقابل تعرفهی پرداختی چه خدماتی به شما ارائه میشود.
روش پرداخت
برای ساده شدن مسیر پرداخت کاربران از درگاه پرداختی بهره بگیرید که روشهای پرداخت جدید و متنوعی را ارائه دهد.
سازگاری با سیستمها
سازگاری با سیستم مدیریت محتوا یا پلتفرم مورد استفادهی شما یکی از مهمترین نکات است. درگاه باید چه از لحاظ ساختار فنی و چه زیبایی رابط کاربری با پلتفرم شما هماهنگ باشد.

انواع درگاه پرداخت اینترنتی
انواع درگاه پرداخت اینترنتی در دو دستهی درگاه پرداخت مستقیم (psp) و درگاه پرداخت غیر مستقیم (درگاه پرداخت واسط) قرار میگیرند.
درگاههای پرداخت مستقیم
شرکتهای Payment Service Provider به کسب و کار های متفاوت خدمات پرداختی ارائه میدهند. چون ارائه درگاههای پرداخت اینترنتی توسط این شرکتها رسما مجاز است، تمامی پرداختهای الکترونیکی باید توسط یکی از آنها انجام گیرد. معمولا این سرویسها امنیت بالایی دارند و قابل پیگیری هستند. ازطرفی استفاده از درگاه پرداخت مستقیم نیازمند ارائهی نماد الکترونیک یا E-namad است. پس باید مراحل اداری طی شود که بسیار زمانبر است.
درگاه های پرداخت واسط یا پرداخت یار
درگاه پرداخت واسط شرکتهای معتبری هستند که با PSPها قرارداد دارند. شپا در این دسته از درگاههای پرداخت قرار میگیرد. پرداختیارها مشتری را به صفحه سایت بانک واسط هدایت میکنند. یکی از امتیازات پرداختیارها نسبت به درگاههای پرداخت مستقیم، نیاز نداشتن به مجوز و طی پروسهی پیچیده ی اداری است.
استفاده از درگاههای بانکی غیر مستقیم مزایای زیادی دارد:
- فعال سازی در چند ساعت
- عدم نیاز به دریافت ای-نماد
- امکان درج نشان تجاری و نام پذیرنده (فروشنده)
- و …
به شبکه پرداخت انلاین بپیوندید و از تجارت انلاین لذت ببرید !
بلاگر نوشت
در این مقاله گفتیم که درگاه پرداخت اینترنتی چیست و انواع درگاه پرداخت اینترنتی کدامند. مزایای هرکدام را هم بررسی کردیم. نظر شما چیست؟ تجربهی خود از کار با درگاههای پرداخت اینترنتی بعنوان مشتری یا پذیرنده را با ما در میان بگذارید.
نظر کاربران