مرکز تماس : ۰۲۱۹۱۰۹۳۰۰۰
پیام رسان : ۰۹۱۰۲۲۲۵۰۹۰
جستجو
راهنمای دریافت وام ودیعه مسکن 1403 + مبلغ و شرایط ثبت نام

راهنمای دریافت وام ودیعه مسکن 1403 + مبلغ و شرایط ثبت نام

مقالات

اگر چنانچه به دنبال وام ودیعه مسکن در سال 1403 هستید؟ بعد از مطالعه این مقاله به راحتی از شرایط، مبلغ و مراحل ثبت نام مطلع می‌شوید. وام ودیعه مسکن به تسهیلاتی گفته می‌شود که به مستاجران واجد شرایط جهت پرداخت بخشی از اجاره بهای مسکن تعلق می گیرد.

 برای دریافت این وام باید واجد شرایطی از جمله متاهل یا سرپرست بودن، عدم مالکیت مسکن و داشتن اجاره نامه معتبر باشید. با مراجعه به کل سامانه طرح های حمایتی مسکن و پرکردن فرم ثبت نام می توانید درخواست خود را ثبت کنید.

وام ودیعه مسکن 1403

وام ودیعه مسکن 1403 یکی از طرح های حمایتی دولت برای کمک به خانواده‌های مستاجری است که با مشکل تامین ودیعه مسکن مواجه هستند. این تسهیلات که در قالب وام کم بهره پرداخت می شود به متقاضیان این امکان را می دهد که بخشی از مبلغ سپرده مورد نیاز برای اجاره خانه را از بانک دریافت کنند.  با توجه به افزایش چشمگیر قیمت مسکن در طی سال های گذشته، این طرح اقدامی موثر به منظور حمایت از اقشار کم درآمد و متوسط ​​جامعه تلقی می شود. شرایط و ضوابط دریافت وام سپرده مسکن 1403 شامل سقف تسهیلات، نرخ سود و مدارک مورد نیاز توسط بانک مرکزی و دولت تعیین می شود و احتمال دارد که در طول سال دستخوش تغییراتی گردد.

وام ودیعه مسکن 1403

سقف وام اجاره مسکن در تهران و شهرستان‌ها

سقف وام سپرده مسکن توسط دولت برای کمک به مستاجران در پرداخت اجاره بها تعیین شده است که این مبلغ بسته به شهر سکونت افراد متفاوت است؛ برای مثال در تهران سقف این وام به 200 میلیون تومان،  در سایر شهرهای بزرگ و مراکز استان ها این مبلغ به 150 میلیون تومان و در سایر شهرها 100 میلیون تومان تعیین شده است. حتی در در روستاها نیز سقف وام اجاره مسکن 40 میلیون تومان تعیین شده است.

بانک‌های پرداخت کننده وام ودیعه مسکن

در حال حاضر، بانک‌های متعددی در کشورمان اقدام به پرداخت وام ودیعه مسکن می‌کنند. از جمله این بانک‌ها می‌توان به بانک‌های زیر اشاره کرد:

مسکنملیسپهپستصادرات
تجارتملترفاهکارآفرینسامان
اقتصاد نوینپارسیانپاسارگادسیناآینده
بانک شهربانک گردشگریبانک ایران زمینخاورمیانهموسسه اعتباری ملل

مهلت ثبت نام وام ودیعه مسکن

مهلت ثبت نام وام مستاجری و سپرده مسکن معمولا از خرداد تا آذرماه است، اما این مهلت در سال 1403 مشخص نشده است. به صورت کلی در ثبت نام وام اجاره مسکن در سال 1403 باید به نکاتی توجه کرد، از جمله اینکه تاریخ اجاره متقاضی باید قبل از پایان دوره ثبت وام باشد.

مراحل ثبت ‌نام وام ودیعه مسکن

جهت ثبت‌ نام و دریافت وام ودیعه مسکن در سال 1403، ابتدا به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس tem.mrud.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه “ثبت‌نام تسهیلات کمک ودیعه” کلیک کنید. بعد از از مطالعه و پذیرش قوانین، کد ملی و شماره موبایل خود را وارد کرده و اطلاعات شخصی‌تان را تکمیل نمایید.

در مرحله بعدی، افراد تحت تکفل (در صورت وجود) را اضافه کرده و کد تاییدی که به شماره موبایلتان پیامک می‌شود را وارد کنید. با تکمیل این مراحل، ثبت‌نام اولیه شما انجام خواهد شد. توجه داشته باشید که پس از ثبت‌نام اولیه، ممکن است مدارک دیگری از شما درخواست شود.

مراحل ثبت ‌نام وام ودیعه مسکن

 مدارک و شرایط وام مستاجری

دریافت وام مستاجری، به ویژه در بازار مسکن پر نوسان امروز، می‌تواند به بسیاری از مستأجران کمک کند تا با خیالی آسوده‌تر به زندگی خود ادامه دهند. اما چه مدارکی لازم است و چه شرایطی برای دریافت این وام وجود دارد؟ در این مقاله به طور جامع به این سوالات پاسخ خواهیم داد. مدارک مورد نیاز جهت اخذ وام ودیعه مسکن عبارتند از:

  • اصل کارت ملی و شناسنامه:  جهت احراز هویت متقاضی لازم است
  •  اجاره‌نامه رسمی: با کد رهگیری معتبر
  • فیش حقوقی یا گواهی کسر از حقوق: برای اثبات توانایی بازپرداخت
  • سفته یا ضامن معتبر: به عنوان تضمین بازپرداخت وام
  • مدارک دیگر: ممکن است بسته به نوع وام و بانک، مدارک دیگری نیز درخواست شود.

شرایط عمومی دریافت وام مستاجری نیز شامل موارد زیر است

  • متاهل یا سرپرست خانوار بودن: عموماً وام‌های مستاجری به متاهلین و سرپرستان خانوار تعلق می‌گیرد.
  •  عدم مالکیت مسکن: متقاضی نباید مالک هیچ‌گونه ملک مسکونی باشد.
  • اجاره‌نامه معتبر: داشتن اجاره‌نامه رسمی و دارای کد رهگیری الزامی است.
  • توانایی بازپرداخت: متقاضی باید توانایی بازپرداخت اقساط وام را داشته باشد.
  •  شرایط سنی: برخی از بانک‌ها محدودیت سنی برای متقاضیان قائل هستند.

وضعیت دریافت وام ودیعه مسکن و کارت پایان خدمت

دریافت وام ودیعه مسکن نیازمند ارائه کارت پایان خدمت نیست چراکه این تسهیلات برای کمک به مستأجران جهت پرداخت ودیعه مسکن در نظر گرفته شده است و شرایط آن به گونه‌ای است که بسیاری از متقاضیان بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

 با وجود اینکه در برخی موارد بانک‌ها ممکن است به صورت موردی درخواست کارت پایان خدمت کنند، اما به طور کلی این مدرک جزو مدارک الزامی برای دریافت وام ودیعه مسکن محسوب نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: پلتفرم های وام آنلاین

بازپرداخت و اقساط وام مستاجران

با توجه به نرخ سود ۱۸ درصد سالانه، مبلغ تقریبی اقساط ماهانه وام‌های ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی به شرح زیر محاسبه شده است:

  • وام ۱۰۰ میلیون تومانی: مبلغ تقریبی هر قسط ماهانه حدود ۲,۵۳۹,۳۴۳ تومان خواهد بود.
  • وام ۱۵۰ میلیون تومانی: اقساط ماهانه این وام حدودا ۳,۸۰۷,۰۰۰ تومان خواهد بود.
  • وام ۲۰۰ میلیون تومانی: هر قسط ماهیانه از این وام به طور حدودی ۵,۱۰۰,۰۰۰ تومان خواهد بود.

همچنین، با در نظر گرفتن شرایط فوق، کل سود پرداختی برای هر یک از وام‌های مذکور در طول مدت ۵ سال به شرح زیر برآورد می‌شود:

  • وام ۱۰۰ میلیون تومانی: به طور حدودی مبلغ ۵۲,۳۶۰,۵۶۵ تومان سود برای این وام وجود دارد.
  • وام ۱۵۰ میلیون تومانی: تقریبا مبلغ ۷۸,۵۴۰,۸۴۷ تومان سود برای این وام پرداخت میشود.
  • وام ۲۰۰ میلیون تومانی: به طور تخمینی مبلغ ۱۰۴,۷۲۱,۱۲۹ تومان سود برای این وام در نظر گرفته شده است.

آیا برای دریافت وام ودیعه مسکن سپرده مسدود می‌شود؟

10% مبلغ وام اجاره در حساب سپرده مسدود شده و پس از تسویه کامل به متقاضی عودت داده می شود.

اگر شخصی در یک شهر خانه‌دار و در شهری دیگر مستاجر باشد مشمول وام ودیعه مسکن می‌شود؟

اگر شخصی خانه ای به نام خود داشته باشد که سند رسمی داشته باشد و این موضوع در استعلام بانک تایید شود، واجد شرایط دریافت وام ودیعه مسکن نخواهد بود.

بازپرداخت و اقساط وام مستاجران

 مشمولان تسهیلات کمک ودیعه مسکن 1403

تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال 1403 برای کمک به اقشار مختلف جامعه، به ویژه مستأجران، در نظر گرفته شده است. به طور کلی، افرادی که شرایط زیر را داشته باشند، می‌توانند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند:گروه‌های هدف اصلی این تسهیلات عبارتند از:

  • زنان سرپرست خانوار: این گروه از زنان به دلیل شرایط خاص خود، اولویت بیشتری برای دریافت وام دارند.
  • حقوق‌بگیران، کارگران و مستمری‌بگیران: افرادی که درآمد ثابت و مشخصی دارند، در اولویت قرار می‌گیرند. خانواده‌های پرجمعیت: خانواده‌هایی که تعداد اعضای بیشتری دارند، نیاز بیشتری به مسکن دارند.
  •  خانه‌اولی‌ها: افرادی که برای اولین بار قصد خرید مسکن دارند، حمایت می‌شوند. زوج‌های جوان: زوج‌های جوانی که قصد تشکیل زندگی مشترک دارند، نیز می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

 اجاره نامه‌های مشمول وام ودیعه مسکن

توجه داشته باشید که امضای قرارداد اجاره بایستی حتما با امضای قرارداد وام مطابقت داشته باشد و اجاره نامه شما برای هر شهری که در آن قید شده، باید چندین سال در آن شهر زندگی کرده باشید و مدارک کاری و تولد خود را ثابت کنید. علاوه بر اینها مبلغ اجاره خانه در قرارداد اجاره بها بایستی از مبلغ وام ودیعه مسکن بیشتر نباشد.

 دریافت مجدد وام ودیعه

به گفته یکی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی، امکان بازپرداخت ودیعه مسکن مشروط به تسویه وام قبلی وجود دارد. به گزارش برنا؛ از سال ۱۳۹۹ بازپرداخت وام با سندخانه همزمان با شروع کرونا در دستور کار دولت قرار گرفت.

 مبلغ وام ودیعه مسکن دانشجویی

این وام به دانشجویان متأهل تعلق می‌گیرد و هر دانشجو فقط یک بار در طول تحصیل می‌تواند از آن استفاده کند. دانشجو باید اجاره‌نامه معتبر با کد رهگیری از شهری که در آن تحصیل می‌کند، ارائه دهد. سقف وام ودیعه مسکن: این وام در تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۱۵۰ میلیون تومان و در شهرهای کوچک‌تر ۱۰۰ میلیون تومان است.

این وام شامل حال دانشجویان متاهل می‌شود و هر دانشجو در طول تحصیل خود تنها یک بار اجازه دریافت این وام را دارد. دانشجو باید یک اجاره نامه معتبر همراه با کد رهگیری از شهری که در آن مشغول به تحصیل است؛ ارائه دهد. سقف وام سپرده مسکن دانشجویی ۱۴۰۳ نیز در تهران 200 میلیون تومان، در شهرهای بزرگ 150 میلیون تومان و در شهرهای کوچکتر 100 میلیون تومان برآورد شده است.

مبلغ وام ودیعه مسکن دانشجویی

 آیا وام ودیعه مسکن مشکل فقهی دارد؟

مسئله فقهی بودن وام ودیعه مسکن، به ویژه در خصوص دریافت و پرداخت سود، همواره مورد بحث بوده است. برخی از فقها با توجه به ماهیت این وام و نحوه پرداخت آن، آن را با ربا تشبیه کرده و دریافت و پرداخت سود آن را حرام می‌دانند.  از سوی دیگر، برخی دیگر با ارائه توجیهاتی، این وام را از مصادیق ربا خارج دانسته‌اند. برای دریافت نظر قطعی در این خصوص، بهتر است به مراجع تقلید خود مراجعه کرده و استفتاء نمایید. همچنین، با تغییراتی که در نحوه ارائه این وام صورت گرفته است (مانند عقد مرابحه)، برخی از اشکالات فقهی اولیه آن برطرف شده است.

مزایا و معایب وام مستاجری

وام مستاجری، تسهیلاتی است که به مستأجران کمک می‌کند تا بخشی از هزینه‌های اجاره خود را تأمین کنند. از جمله مزایای این وام می‌توان به کاهش فشار مالی بر مستأجران، افزایش قدرت خرید مسکن در آینده و حمایت دولت از اقشار کم درآمد اشاره کرد.

با این حال، وام مستاجری با چالش‌هایی نیز همراه است. نرخ سود بالا، مدت زمان کوتاه بازپرداخت و محدودیت در سقف تسهیلات از جمله معایب این وام محسوب می‌شوند. همچنین، دریافت این وام مستلزم شرایط خاصی است که ممکن است  برای برخی از متقاضیان دشوار باشد.

کلام پایانی

در این صفحه از شپا مرور کلی بر وام ودیعه مسکن 1403 + مبلغ و شرایط ثبت نام آن داشتیم و سعی کردیم و از زوایای مختلف به سوالات احتمالی شما پاسخ دهیم.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

به این مطلب امتیاز دهید
امتیازی ثبت نشده است