مرکز تماس : ۰۲۱۹۱۰۹۳۰۰۰
پیام رسان : ۰۹۱۰۲۲۲۵۰۹۰
جستجو
چگونه پول پس‌انداز کنیم؟

چگونه پول پس‌انداز کنیم؟

پرداختیاری

آیا شما هم احساس کرده‌اید که پس‌انداز کردن پول سخت است؟ ممکن است تصمیم بگیرید که کمتر خرج کنید اما همیشه یک اتفاقی می‌افتد؛ لاستیک‌های ماشین باید تعویض شوند، یک نفر به ارتودنسی نیاز دارد، سقف خانه باید تعمیر شود و موارد مشابه دیگر. به این ترتیب برنامه برای پس‌انداز پول کاملاً کنار گذاشته می‌شود.

حقیقت این است که برای شروع به پس‌انداز کردن لازم نیست همه چیز به گونه‌ای عالی و طبق میل شما چیده شوند. در واقع، اگر منتظر یک فرصت عالی یا زمان مناسب برای شروع هستید، آن زمان هیچ‌وقت مهیا نخواهد شد. بهترین زمان برای شروع به پس‌انداز، همین الان است. در این مطلب از درگاه پرداخت اینترنتی شپا درباره نحوه پس‌انداز کردن صحبت می‌کنیم.

پس‌انداز چیست؟

پس‌انداز به معنی صرفه‌جویی و ذخیره سرمایه است که برای استفاده در آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر، پس‌انداز بیشتر به معنی نگهداری بخشی از درآمد فعلی برای استفاده در آینده است و ممکن است به منظور داشتن اعتبار لازم برای انجام پروژه‌های بزرگ‌تر، پرداخت وام، خرید خانه و غیره به کار گرفته شود. هدف اصلی پس‌انداز کردن، ایجاد یک پایه مالی قوی برای آینده و برآورد نیازهای مالی در آینده است.

مطلب مرتبط
نحوه فعال‌سازی رمز دوم یکبارمصرف (رمز پویا)

انواع پس‌انداز

پس‌انداز انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

پس‌انداز اضطراری: این نوع پس‌انداز برای مواجهه با هزینه‌های ناگهانی و غیرمنتظره مانند بیماری، خرابی خودرو و غیره است. به طور کلی، باید حداقل ۳ تا ۶ ماه هزینه‌های زندگی‌تان را پس‌انداز کنید.

پس‌انداز برای خرید خانه: این نوع پس‌انداز برای کسانی است که قصد خرید یک خانه یا ملک را دارند. با پس‌انداز کردن برای پرداخت پیش‌پرداخت و غیره می‌توانید با شرایط بهتری به خانه‌ی خود دست پیدا کنید.

پس‌انداز بازنشستگی: این نوع پس‌انداز برای آن‌هایی است که قصد دارند پس از بازنشستگی، به زندگی مستقل خود ادامه دهند. با پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری و یا دیگر موقعیت‌های سرمایه‌گذاری، می‌توانید برای آینده خود پول بیشتری را ذخیره کنید.

پس‌انداز برای تحصیل فرزندان: این نوع پس‌انداز برای تحصیل فرزندان است. با پس‌انداز کردن برای هزینه‌های تحصیلی، می‌توانید به فرزندان خود کمک کنید تا آینده بهتری داشته باشند.

پس‌انداز برای سفر: این نوع پس‌انداز برای سفر و تفریح است. با پس‌انداز کردن برای سفر، می‌توانید به آرزوهای خود برای سفر به مقاصد مختلف دست پیدا کنید.

در نهایت، با توجه به نیازهای شخصی خود می‌توانید از انواع مختلف پس‌انداز استفاده کنید. برای پس انداز کردن، باید ابتدا مبلغی که قصد دارید پس‌انداز کنید را تعیین و سپس از روش‌های مختلفی مانند روش ۵۰/۳۰/۲۰ استفاده کنید.

روش پس انداز ۵۰/۳۰/۲۰ چیست؟
اختصاص دادن ۵۰ درصد از درآمد به نیازهای ضروری، ۳۰ درصد به خواسته‌ها و ۲۰ درصد به پس انداز را روش پس انداز ۵۰/۳۰/۲۰ می‌گویند. این قانون ساده یکی از بهترین روش های پس انداز و توسعه مالی فردی است که پیشنهاد می‌کنیم حتما امتحان کنید.

پس انداز ماهیانه

مزایای پس انداز

پس‌انداز کردن برای زندگی مالی سالم و پایدار بسیار مهم و ضروری است و مزایای بسیاری دارد. در ادامه به برخی از مزایای پس‌انداز کردن اشاره می‌کنیم:

  • ایجاد امنیت مالی: از طریق پس‌انداز کردن می‌توانید از مشکلات مالی جلوگیری کنید و به آینده خود اطمینان بیشتری داشته باشید.
  • ایجاد پایه مالی قوی: با پس‌انداز کردن و ایجاد پایه مالی قوی می‌توانید در آینده از پس هزینه‌های مهمی مانند خرید خانه، خرید خودرو و غیره بربیایید.
  • کاهش استرس مالی: با پس‌انداز کردن می‌توانید از استرس‌های مالی خود کم کنید و از زندگی خود رضایت بیشتری داشته باشید.
  • ایجاد عادت صرفه‌جویی: پس‌انداز کردن می‌تواند به شما کمک کند تا عادت صرفه‌جویی را در زندگی خود ایجاد کنید.
  • بهبود روابط: با پس‌انداز کردن می‌توانید به روابط خود با دیگران نیز کمک کنید. به عنوان مثال، با پرداخت بدهی‌های به موقع خود، می‌توانید روابط خود با دیگران را بهبود ببخشید.
  • افزایش سرمایه: با سرمایه‌گذاری پس‌اندازهای خود می‌توانید سرمایه خود را افزایش داده و درآمد پایداری را به دست آورید.
  • بهبود کیفیت زندگی: با پس‌انداز کردن می‌توانید به کیفیت زندگی خود نیز کمک کنید و از زندگی‌تان لذت بیشتری ببرید.
  • مقابله با شرایط ناگهانی: با پس‌انداز کردن می‌توانید به راحتی از پس هزینه‌های ناگهانی و اضطراری مثل بیماری و از دست دادن شغل بربیایید.

چطور برنامه پس‌انداز بچینیم؟

برای طراحی برنامه پس‌انداز باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. تعیین هدف: برای پس‌انداز کردن باید ابتدا هدف خود را مشخص کنید. به عنوان مثال، اگر هدف شما پس‌انداز برای خرید یک خودرو است، باید میزان پس‌انداز مورد نیاز برای خرید آن را محاسبه کنید.
  2. تعیین میزان پس‌انداز: باید تعیین کنید که چه میزان پس‌انداز برای هدف خود نیاز دارید و چگونه آن را به دست خواهید آورد. برای این کار، باید به دقت هزینه‌های خود را بررسی کنید و میزان پس‌انداز را بر اساس آن‌ها تعیین کنید.
  3. تعیین مدت زمان: باید مشخص کنید که چه مقدار زمان برای رسیدن به هدف خود نیاز دارید. این مدت زمان باید به طور معقول و با توجه به میزان پس‌انداز مورد نیاز تعیین شود.
  4. بررسی و بازبینی: باید به طور منظم پیشرفت خود را بررسی و بازبینی کنید و در صورت نیاز، برنامه‌ریزی خود را تغییر دهید.

راهکار‌هایی برای افزایش ‌پس‌انداز

افزایش پس‌انداز می‌تواند به شما کمک کند تا در آینده برای مواجهه با هزینه‌های غیرمنتظره و یا به دست آوردن اهداف مالی خود آماده باشید. در ادامه چند راهکار برای افزایش پس‌انداز را آورده‌ایم:

بدهی‌های خودتان را تسویه کنید

پرداخت‌ بدهی به صورت ماهانه، سهم بزرگی از درآمد و پس‌انداز شما را به خود اختصاص می‌دهد. پس از الان تلاش کنید تا از شر بدهی‌ها خلاص شوید. سریع‌ترین راه برای پرداخت بدهی، استفاده از روش گلوله برفی است! منظور این است که بدهی‌های خود را به ترتیب از کوچک‌ترین به بزرگ‌ترین پرداخت کنید. به نظر سخت می‌آید؟ نگران نباشید چون هدف از این کار بیشتر تغییر رفتار است تا اعداد و ارقام. همین که فشار از روی جیب و درآمد شما برداشته شود می‌توانید بیشتر پس‌انداز کنید.

یکی دیگر از راه های پس انداز، استفاده از وام های ضروری است. شما می توانید درخواست وام ضروری داده و پس از دریافت آن را به سرمایه تبدیل کنید و هر ماه قسط مربوط به آن را بپردازید. برای اطلاع از شرایط وام ضروری مطلب شرایط دریافت وام فوری را مطالعه فرمایید.

بودجه خوراک خود را کاهش دهید

اکثر مردم در پایان ماه وقتی هزینه‌هایی که انجام داده‌اند را محاسبه می‌کنند از این که می‌بینند چقدر هزینه صرف خرید خواربار کرده‌اند شوکه می‌شوند. گشتن در راهرو‌های مراکز خرید و اضافه کردن یک بسته بیسکوییت، چیپس و مخلفات دیگر ناچیز به نظر می‌رسد اما همین خرید‌های کوچک روی هم جمع می‌شوند و بخش قابل توجهی از پس‌انداز ماهانه شما را به باد می‌دهند.

برای وعده‌های غذای هفتگی خود برنامه بچینید و قبل از رفتن به خرید ببینید به چه مواد غذایی‌ای نیاز دارید تا آن موادی را که به اندازه در خانه دارید دوباره خریداری نکنید. یک پیشنهاد دوستانه این است که بچه‌ها را با خود نبرید! آیا می‌خواهید در هزینه و زمان صرفه‌جویی کنید؟ تحویل خرید به صورت آنلاین را امتحان کنید. اکثر خواربار فروشی‌های بزرگ این روز‌ها گزینه تحویل درب منزل (گاهی اوقات به صورت رایگان) دارند. به این ترتیب احتمال این که برای خرید تنقلات و شیرینی‌های تازه پخت که بوی آن‌ها کل فضای فروشگاه را پر کرده استوسوسه شوید به حداقل می‌رسد.

اشتراک‌های خودکار را لغو کنید و از عضویت در برنامه‌های غیرکاربردی انصراف دهید

احتمالاً به خاطر اشتراک‌هایی مانند فیلیمو، فیلم‌نت، طاقچه، فیدیبو و عضویت در باشگاه و غیره هزینه‌ای پرداخت می‌کنید. وقت آن رسیده است تا از حساب‌هایی که استفاده نمی‌کنید انصراف دهید و مطمئن شوید که قابلیت تمدید خودکار را غیرفعال کرده‌اید. بعد از لغو اشتراک‌ها اگر دیدید که بدون آن‌ها نمی‌توانید ادامه دهید و بودجه کافی داشتید، دوباره مشترک‌شان شوید.

محصولات ارزان و معمولی را بخرید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، نخریدن محصولات مارک‌دار است. در بیشتر موارد، مردم فریب استراتژی‌های بازاریابی برند‌ها را می‌خورند و محصولات را به خاطر جعبه یا لوگوی زیبا و جالبی که دارند می‌خرند. به جای این کار، دارو‌ها و اقلام خوراکی، شوینده‌ها و دستمال‌های کاغذی معمولی و ارزان قیمت که کیفیت نسبتاً خوبی دارند را خریداری کنید.

هزینه‌های انرژی خود را کاهش دهید

با ایجاد چند تغییر جزئی در خانه می‌توانید در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید. مثلاً می‌توانید مدت زمان دوش گرفتن خود را کاهش دهید، لوله‌هایی را که نشتی دارند تعمیر کنید، لباس‌های خود را با آب سرد بشویید، کلید‌های دیمر و لامپ‌های LED نصب کنید. با این که وسایل جدید و کم‌مصرف راهی عالی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های قبض برق هستند اما قیمت بالایی دارند! حال اگر بعداً پس‌انداز شما به اندازه کافی برسد می‌توانید این نوع لوازم را خریداری کنید.

پس انداز پول

وسایل اضافی خود را بفروشید

اگر فهرستی از لوازمی که در خانه موجود هستند و به آن‌ها نیازی ندارید را تهیه کنید، شگفت‌زده خواهید شد! همه آن‌ها را بفروشید تا بیهوده فضای خانه شما را اشغال نکنند. درآمدی هم که از این راه کسب می‌کنید می‌تواند کمک حال شما باشد.

درآمد اضافی خود را عاقلانه خرج کنید

اگر بازپرداخت مالیاتی، پاداش کاری یا ارث دریافت کردید از آن به خوبی استفاده کنید. وقتی می‌گوییم آن را هدر ندهید و به درستی استفاده کنید، منظورمان این نیست که یک تمبر جدید به مجموعه تمبر‌ها اضافه کنید! اگر قسط و بدهی‌ای دارید یا وام دانشجویی خود را پرداخت نکرده‌اید، به جای ذخیره کردن از این وجه اضافی استفاده کنید. اگر بدهی‌های خود را قبلاً صاف کرده‌اید، این وجوه اضافی را برای شرایط اضطراری ذخیره کنید.

به نه گفتن عادت کنید

ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که غذای مورد علاقه ما می‌تواند در عرض یک ساعت یا کمتر به درب منزل تحویل داده شود، می‌توانیم برنامه مورد نظرمان را هر زمان که بخواهیم ببینیم، تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی طوری جذاب هستند که دوست داریم هر آن چه را تبلیغ می‌کنند خریداری کنیم. همه این فعالیت‌ها را می‌توانیم تنها با چند کلیک ساده انجام دهیم. اما اگر قدرت نه گفتن را یاد بگیریم، پس‌انداز کردن پول سخت نخواهد بود. برای ایجاد عادت به صرفه‌جویی کردن در هزینه‌ها باید ذهنیت خود را تغییر دهیم و به داشته‌هایمان قناعت کنیم. به این ترتیب نه تنها می‌توانیم پول پس‌انداز کنیم، بلکه سلامت روحی و روانی خود را هم به دست می‌آوریم.

در نهایت، برای افزایش پس‌انداز باید صبور بوده و برای رسیدن به اهداف خود، به روش‌های مختلف پس‌انداز کردن پایبند باشید.

از همین الان پسانداز کردن را شروع کنید

شما فقط زمانی می‌توانید شروع به پس‌انداز کنید که عادات پولی سالم را بیاموزید و نیاز‌های آینده خود را نسبت به نیاز‌های فعلی در اولویت قرار دهید. از همین الان شروع کنید! نیت و قصد شما مهم است و این به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ای کاربردی بچینید. با داشتن برنامه می‌توانید ببینید پول شما برای چه اهدافی صرف می‌شود و هر ماه چقدر توان پس‌انداز دارید. مهم این نیست که چقدر درآمد دارید، مهم این است که چطور آن را خرج یا پس‌انداز می‌کنید. اگرچه پس‌انداز کردن یک فرایند طولانی مدت است و شاید نیاز به صبر و قدرت اراده بالایی داشته باشد، اما با شروع به پس‌انداز کردن می‌توانید به آینده خود امیدوار باشید و زندگی مالی پایدارتری را برای خود فراهم کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

به این مطلب امتیاز دهید
چگونه پول پس‌انداز کنیم؟
آیا شما هم احساس کرده‌اید که پس‌انداز کردن پول سخت است؟ ممکن است تصمیم بگیرید که کمتر خرج...
5 از 1 رای ثبت شده

  1. آخه نابغه این همه توضیحات برای پس انداز ریال؟!؟
    من صد درصد پولمو هم خرج نکنم، آخر سال بخاطر تورم حداقل نصف ارزشش از بین رفته… قیمت مسکن هم که هر سال ۶۰ ، ۷۰ درصد داره میره بالا… بعد تو میگی ۲۰ درصد پولتو نگهدار که باش خونه بخری؟؟؟؟؟؟
    Are you kidding me?

    آیا مفید بود؟