دیگر زمان مراجعه حضوری به بانکها تمام شده است، این به آن معناست که دیگر لازم نیست حتی برای جزئیترین کارها، مانند دریافت موجودی کارت بانکی، به بانک مراجعه کنید. گرچه مراجعه حضوری همچنان جزو آپشنها محسوب میشود اما روشهای دیگری هم بهوجود آمدهاند که تا حد زیادی کار را برای مشتریان آسان میکنند. در این مطلب از درگاه پرداخت شپا قصد داریم تا تمام روشهای موجود برای دریافت موجودی کارت بانکی را توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید.
اطلاع از موجودی حساب با پیامک بانکی
بدون شک سادهترین روش برای این که به طور مداوم از موجودی کارت خود اطلاع داشته باشید آن است که پیامک بانک خود را فعال کنید. برای این کار فقط کافیست یک بار به صورت حضوری به بانک مراجعه کنید تا فرمهای مربوط به فعالسازی پیامک بانک را پر کنید. با استفاده از این روش، پس از هر فعالیت با کارت بانکی، یک پیامک حاوی اطلاعات پرداخت برای شما ارسال میشود. این قابلیت را میتوان در هنگام افتتاح حساب هم فعال کرد. تقریبا تمام بانکها این فرمها را هنگام افتتاح حساب ارائه میدهند. بنابراین، هنگام افتتاح حساب بانکی بهتر است این گزینه را هم در نظر داشته باشید. البته، باید بگوییم که این سرویس رایگان نیست، به این صورت که در هر سال مبلغی مشخص بابت ارسال پیامک از حساب شما کسر خواهد شد.
تماس با تلفن بانک
استفاده از تلفن بانک یکی دیگر از روشهای اطلاع از موجودی حساب است. برای این کار شما باید شماره حساب یا کارت خود را همراه با رمز دوم یا رمز تلفن بانک داشته باشید. برای تماس با بانک خود، شماره بانک مورد نظر را پیدا کنید، فراموش نکنید که برای تماس با این شمارهها از پیششماره 021 استفاده کنید. پس از برقراری تماس، باید شماره کارت یا حساب خود را همراه با رمز آن وارد کنید. پس از وارد کردن این اطلاعات، موجودی حساب شما اعلام خواهد شد.
در لیست زیر شماره تلفن بانکهای مختلف را مشاهده میکنید:
- شماره تماس بانک اقتصاد نوین: 85292
- بانک پارسیان: 89111
- بانک پاسارگاد: 828991111
- بانک تجارت: 81277
- بانک دی: 2726
- بانک سپه: 64058
- بانک سینا: 82487
- بانک صادرات: 09602
- بانک قوامین: 84270
- بانک سامان: 6422
- شماره تلفن بانک ملت: 8132
- بانک کشاورزی: 09603
- بانک شهر: 87611
- بانک رفاه: 84043000
- بانک صنعت و معدن: 23058
- بانک مسکن: 64096
- تلفن گویای بانک ملی: 2784
- بانک سرمایه: 8254
- بانک آینده: 2957
- بانک ایران زمین: 24760
- بانک کارآفرین: 23640
- بانک حکمت ایرانیان: 89555
- بانک گردشگری: 22630345
- بانک انصار: 48089
- بانک توسعه تعاون: 8922
- بانک قرض الحسنه مهر ایران: 8528
موجودی حساب با استفاده از کد USSD
استفاده از کدهای USSD انواع خدمات مانند انتقال وجه، اعلام موجودی، پرداخت قبض یا خرید شارژ را در اختیار مشتریان قرار میدهند. کافیست کد مورد نیاز را برای بانک خود پیدا کنید تا پس از استفاده از آن، لیستی از فعالیتها و خدمات ممکن از جمله موجودی حساب برای شما به نمایش دربیایند. در استفاده از این روش باید بگوییم که پس از یافتن مسیر دریافت موجودی، کارت شما در سامانه ثبت میشود و از دفعات بعد میتوانید این کد را به طور کامل وارد کنید تا این فرآیند سریعتر پیش برود. برای مثال، کدی که وارد میکنید به این شکل خواهد بود:
*شماره*۱*۲*۱*شماره کارت*رمز دوم*۱#
برخی از کدهای USSD بانکهای مختلف را در ادامه آوردهایم:
- بانک ملت: #712*
- بانک ملی ایران: #717*
- بانک سپه: #756*
- بانک مسکن: #737*
- بانک پاسارگارد: #720*
- بانک انصار: #763*
- بانک آینده: #745*
- بانک پارسیان: #708*
- بانک حکمت ایرانیان: #765*
- بانک رفاه کارگران: #729*
- بانک سینا: #727*
- بانک شهر: #787*
- بانک کشاورزی: #789*
- بانک صادرات: #719*
- بانک گردشگری: #764*
- بانک صنعت و معدن: #711*
- بانک حکمت ایرانیان: #765*
- بانک دی: #766*
استفاده از خدمات اینترنتی بانکها
خدمات تمام بانکها به صورت اینترنتی در وبسایت یا اپلیکیشن مخصوص آنها ارائه میشود. به این خدمات، خدمات اینترنت بانک میگویند. برای استفاده از این نوع خدمات لازم است که در وهله اول به صورت حضوری به بانک مراجعه کنید تا این سرویس برای شما فعال شود. سپس میتوانید به سادگی با اینترنت، خدمات بانکی خود را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که برای استفاده از خدمات اینترنتی بانکها باید شماره ۱۲ رقمی کارت، کد CVV2، تاریخ انقضا و رمز دوم (رمز پویا) داشته باشید.
استعلام موجودی با نرمافزارهای مخصوص بانکها
نرمافزارهای مخصوص بانکها، روی انواع تلفن هوشمند و کامپیوترها و حتی برروی سیستم جاوا قابل نصب هستند. در صورتی که بانک مورد نظر چنین نرمافزاری ارائه میدهد، شما میتوانید به وبسایت آن بانک مراجعه کرده و نسخهای از این برنامه که با سیستم شما مطابقت دارد را دریافت کنید. البته، در برخی از بانکها لازم است که در مرحله اول به صورت حضوری به بانک مراجعه کنید تا امکان استفاده از خدمات این نرمافزارها برای شما فعال شود.
اپلیکیشینهای پرداخت جایگزین
برخی از اپلیکیشنها میتوانند به عنوان جایگزین برای ارائه خدمات بانکی مانند اعلام موجودی کارت مفید باشند. از جمله این اپلیکیشنها میتوان به همراه کارت اشاره کرد که علاوهبر اعلام موجودی حساب، خدمات دیگر بانکی را هم ارائه میدهد. از گزینههای دیگر برای استعلام موجودی کارت با استفاده از اپلیکیشن میتوان برنامههای آپ (آسان پرداخت)، اپلیکیشن سکه و اپلیکیشن 724 را نام برد.
استفاده از اپلیکیشنهای حسابداری و مدیریت مالی
استفاده از اپلیکیشنهای حسابداری و مدیریت مالی علاوهبر آن که امکان ثبت درآمدها و آخرین موجودی حساب را برای شما فراهم میکند، خدمات دیگری هم ارائه میدهد. در این نرمافزارها میتوانید تراکنشها و محل هزینههای خود را ثبت کنید، همچنین به صورت خودکار پیامک بانکی شما را دریافت کرده و از شما درخواست میکنند تا علت این پیامکها را یادداشت کنید. در نتیجه، با داشتن یک برنامه مخصوص حسابداری و مدیریت مالی، نه تنها از موجودی حساب خود آگاه میشوید بلکه امکان مدیریت آن را هم خواهید داشت.
استفاده از دستگاه خودپرداز
قطعا یکی از رایجترین خدمات دستگاه عابربانک اعلام موجودی حساب است. شما میتوانید برای این کار به نزدیکترین عابربانک مراجعه کنید. برای استفاده از این روش توجه داشته باشید، در صورتی که بانک کارت شما با بانک خودپرداز یکی نباشد، مبلغی به عنوان کارمزد از حساب شما کسر خواهد شد.
جمعبندی
در این مطلب با تمامی روشهای دریافت موجودی کارت بانکی آشنا شدید. همانطور که مطالعه کردید، روشهای متنوعی برای این کار وجود دارد که شما میتوانید با توجه به شرایط و امکانات خود، بهترین روش را انتخاب کنید. حالا برای ما بنویسید که نظر شما در مورد انواع این روشها چیست؟ شما برای دریافت موجودی کارت بانکی خود از چه روشی استفاده میکنید؟
متواسط